Lär om kärnvapen

Lär om Kärnvapen är ett webbaserat utbildningsmaterial om vapnet som på några timmar kan döda hundratals miljoner människor.

Med en enkel sökfunktion och tio olika ämneskategorier kan du lätt hitta svar på allt från politiska till medicinska frågor. Två valbara kunskapsnivåer ger något att hämta för både nybörjare och proffs. Allt material finns på flera olika språk.

Det saknas egentligen inte information om kärnvapen och nedrustning av dessa. Däremot kan det vara svårt att sålla bland all den information som finns och hitta rätt. Det finns också betydligt mindre material sammanställt på svenska än på engelska. Svenska Läkare mot Kärnvapen och Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen tillhandahåller därför materialet Lär om kärnvapen, för alla som vill ha en grundläggande kunskap i frågor rörande kärnvapen och nedrustning.

För att skapa en global rörelse för nedrustning av kärnvapen krävs det en stark folklig opinion. För att få igång den opinionen behövs kunskap – helst lättfattlig och lättillgänglig sådan. Lär om kärnvapen finns i dagsläget webbaserat på svenska och engelska. Vi hoppas att du ska ha nytta och glädje av materialet!

Till Lär om Kärnvapen »