Bli utbildare

Utbilda din förening, skolklass eller arbetsplats om kärnvapen. Till din hjälp har du ICANs utbildarkit som innehåller en manual, en powerpointpresentation, talarkort och personliga föreberedelsemöten. Självklart kan du välja att lägga upp din utbildning såsom du själv känner dig trygg och inspirerad samt efter vad du tror passar gruppen du ska utbilda bäst.

 

ICAN är en av de mest engagerade aktörerna inom kärnvapenområdet i Sverige, och idag är kärnvapenkusnkapen i allmänhet ganska låg i samhället. Därför får vi förfrågningar om att hålla allt från föredrag til längre utbildningar om kärnvapen, nedrustning och arbetet för ett förbud.  Som utbildare inom ICAN kan du bli erbjuden utbildningsuppdrag på din ort, eller inom den region du själv väljer. Ett krav är att du själv genomgått en ICAN-utbildning eller på annat sätt skaffat dig goda kunskaper som kärnvapen och kampanjen. Med utbildarkitet behöver du inte vara någon expert, din uppgift är framförallt att ge en grundförståelse om kärnvapen, hålla i övningar och inspirera andra att vilja lära och engagera sig mer.

Beroende på utbildningens längd ser vi gärna att utbildningen hålls i par. Planerar du att hålla en utbildning för en grupp du själv valt så kan du fortfarande kontakta oss för att se om någon annan inom utbildarpoolen har möjlighet att hålla utbildningen tillsammans med dig.

Uppdraget som utbildare är helt ideellt och en av de viktigaste rollerna i kampanjen arbete med att sprida information om kärnvapen i Sverige.

Mejla en presentation av dig själv där du berättar om din erfarenhet av kärnvapenfrågan och tidigare erfarenhet av att utbilda. Kontakt: pernilla [@] icanw.org eller 0760-025099