Tänkvärt

It is essential to stop perceiving nuclear bombs as weapons. They are useless in serving any legitimate national purpose. They are not weapons, but instruments of genocide.

– Bernard Lown

Ekot: Sverige ska ansluta sig till Humanitarian pledge

Enligt Sveriges Radio Ekot kommer Sverige att ansluta sig till Humanitarian pledge! Vi välkomnar beskedet och ser fram emot regeringens tillkännagivande.

Stå upp för överlevarna – förbjud kärnvapen!

Vi skriver idag på GP debatt: Stå upp för överlevarna – förbjud kärnvapen tillsammans med Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF, Svenska Freds och Svenska kyrkan om Sveriges gyllene tillfälle att ta en ledande roll i kärnvapennedrustningen. För även att Sverige har erkänt det oacceptabla i kärnvapnens katastrofala humanitära konsekvenser har regeringen ännu inte tagit ställning för att kärnvapen ska förbjudas.

Dags att nominera till årets antiatombombsdiplom!

Varje år delar Läkare mot Kärnvapen ut ett antiatombombsdiplom till en person som har gjort betydande insatser i arbetet för en kärnvapenfri värld. 2015 gick priset till Swedbanks hållbarhetschef Amanda Jackson. Det är nu dags att nominera pristagare för 2016! Vem tycker du ska få priset i år? Hör av dig till info[a]slmk.org innan 8 april med din nominering!

Medlemshelg i Mjölby!

Den 9-10 april anordnar vi en medlemshelg i Mjölby. Se till att boka din plats redan idag! 

Mer information hittar du i kalendariet. Skicka din anmälan till meit.krakau[a]slmk.org senast den 1 april.

384 000 tack!

Tack till dig som sparar i Swedbank Robur Humanfond! 2016 fick vi en utdelning på 384 386 kr tack vare dig!

Swedbank Robur Humanfond är en svensk aktiefond som förvaltas av Swedbank Robur. Humanfond är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen som den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik. Genom ideellt, etiskt fondsparande kan du på ett enkelt sätt bygga upp ett sparkapital med möjlighet till god avkastning, samtidigt som du stöttar vår verksamhet och låter ditt sparkapital bidra till en bättre värld.