Visa ditt stöd för en kärnvapenfri värld!

Ansvaret för en kärnvapenfri värld är allas. Vi tänker inte vänta på kärnvapenstaternas vilja att nedrusta. I mars samlas staterna i FN för att inleda förhandlingar om ett förbud mot kärnvapen, detta är historiskt!

Sverige måste inta en tydlig position i förhandlingarna. Vi kräver att Sverige arbetar för ett heltäckande avtal som leder till ett förbud mot all form av utveckling, produktion, test, anskaffande, lagring, överföring, uppställning, användning och hot om användning av kärnvapen. Sverige bör också verka för att avtalet förbjuder assisterande, finansiering och att uppmuntra till de förbjudna aktiviteterna.

Sverige, tillsammans med övriga kärnvapenfria stater, har skyldighet att verka för nedrustning och det är därför viktigt att avtalet uttrycker tydliga åtaganden såsom de ovan nämnda för att sätta kraftfull press på kärnvapenstaterna och produktionen av deras arsenaler.

ICAN Global Week of Action

Vi uppmärksammar och höjer temperaturen inför FN-förhandlingarna om ett kärnvapenförbud 27-31 mars.

Stöd förhandlingarna av ett förbud mot kärnvapen genom att:

  • Twittra Margot Wallström: Hej @margotwallstrom, jag vill att Sverige arbetar för ett starkt förbud mot kärnvapen under förhandlingarna 2017! #nuclearban
  • Mejla Sveriges FN-ambassadör: http://nuclearban.org
  • Stöd oss! Ju fler vi är desto starkare blir vår röst för ett förbud mot kärnvapen!

Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF, och Svenska Läkare mot kärnvapen är en del av ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) som samlar 440 organisationer i 100 länder.