Aktuellt

Webinar 23/1: Nedrustning och genus

Den 23/1 ordnar vi ett webinar med Emma Rosengren, doktor i internationella relationer vid Stockholms universitet, som kommer att berätta om sin färska avhandling “Gendering Nuclear Disarmament. Identity and Disarmament in Sweden during the Cold War”.

 

Läs hela

Välkommen till Svenska Läkare mot Kärnvapens årsmöte 23 januari

Alla föreningens medlemmar hälsas välkomna till Svenska Läkare mot Kärnvapens årsmöte via Zoom den 23 januari 2021 kl. 14:00-15:00. Anmälan görs till meit.krakau@slmk.org senast den 16 januari. Före årsmötet skickar vi ut ett mail med inloggningsuppgifter till deltagarna. Motioner ska enligt stadgan vara styrelsen tillhanda senast 8 veckor före årsmötet, alltså senast den 28 november 2020.

Läs hela

Webinar 9/12: Snart är kärnvapen förbjudna – vad innebär det?

I oktober anslöt sig det 50:e landet till FN:s kärnvapenkonvention och den 22 januari 2021 träder förbudet i kraft. Då blir konventionen bindande internationell lag för de 50 stater som ratificerat den, och kärnvapen blir därmed olagliga för dem. Men vad innebär det egentligen enligt internationell humanitär rätt? Hur kommer förbudet att påverka övriga stater? Och vad händer nu?

Välkommen på ett webinar där Magnus Løvold, policyrådgivare på Internationella Röda Kors-kommittén (ICRC), reder ut detta och mycket mer. Möjlighet att ställa frågor kommer att finnas!

När: Onsdag den 9 december, kl 19.30-20.30
Var: Zoom. Länk skickas ut dagen före webinaret.
Anmälan: Klicka här för att anmäla dig!

Läs hela

Sök tjänsten som ekonomi- och administrationsansvarig hos oss!

Nu söker Svenska Läkare mot Kärnvapen en ekonomi- och administrationsansvarig på 50%! Vi söker dig som är en driven person och som vill bidra praktiskt till nedrustningsarbetet på vårt kontor i centrala Stockholm. Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2020!

Läs hela

USA får en ny president – men kärnvapenhotet kvarstår

När Joe Biden tillträder som USA:s nya president i januari blir det honom som väskan med kärnvapenkoderna kommer att följa vart han än befinner sig. Hur risken påverkas av presidentskiftet är upp till var och en att bedöma – men säkert är att oavsett vem som sitter på knappen är risken betydande. Läs vår senaste blogg.

Läs hela
1 2 3 30