Aktuellt

Medlemmar i media

Flera medlemmar har skickat in insändare till lokaltidningar som riktar sig till riksdagsledamöter och uppmanar dem att införa skriftliga garantier mot kärnvapen på svenskt territorium. Vill du också skriva en insändare i din lokaltidning? Kontakta info@slmk.org.

Läs hela

Debatt i SvD 8/3

Som nybliven medlem i Nato har vår regering nu ett extra stort ansvar att visa hur Sverige kan bidra aktivt till att verka för en värld utan kärnvapen. Våra respektive organisationer har länge arbetat för fred och nedrustning och har engagerat människor mot kärnvapen i flera generationer. Vi skriver på Svenska Dagbladet tillsammans med Greenpeace Sverige, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, Svenska Freds och Skiljedomsföreningen och Kristna Fredsrörelsen.

Läs hela

Vi debatterar kärnvapen i Expressen

Mer kärnvapen i Europa kommer inte göra oss säkrare. Istället för att ta kärnvapenhot och dess risker på allvar och kräva eller påbörja nedrustning ser vi hur kärnvapenhot normaliseras. Allt fler pratar idag om kärnvapen som ett användbart vapen. Denna slags retorik förstärker riskerna att kärnvapen används genom att normalisera idén och försvaga det decennier gamla tabut mot deras användning. Se debatten här! 

 

Läs hela

Ordföranden intervjuas i SVT Nyheter direkt

I och med att Ungern röstade ja till Sveriges Natoansökan 26/2 medverkade vår ordförande Vendela Englund Burnett på SVT Nyheter direkt för att ge vårt perspektiv om vad riksdag och regering måste göra nu för att försäkra att Sverige kommer förbli kärnvapenfritt. Se inslaget här, 2 timmar och 46 minuter in.

 

 

Läs hela

Press: Regeringen har inget stöd för sin politik

I en debatt igår söndag efterfrågade Miljöpartiet en lagstiftning mot kärnvapen på svensk mark, något som försvarsministern svarade att en sådan lag inte behövs eftersom Sveriges position är tydlig. Vi menar tvärtom, att Sveriges position är svag och otydlig. Läs vårt pressmeddelande!

Läs hela
1 2 3 52