Atombombspodden återuppstår

Efter ett långt uppehåll har nu vår podd, Atombombspodden återuppstått. Johan Täng, nyutexaminerad läkare och relativt ny medlem i Svenska Läkare mot Kärnvapen, tar över som redaktör efter David Victorin.

I podden får du följa med på hans resa in i kärnvapenfrågan och utforska den tillsammans med honom. Vi passade på att ställa ett par frågor!

Vem är du?

– Jag heter Johan, tog läkarexamen i januari och jobbade först inom psykiatrin och nu på geriatriken. Sista terminen på läkarprogrammet passade jag på att gå med i alla läkarföreningar jag tyckte verkade bra och SLMK var en av dem. Sen började jag sakta halka in mer, började läsa på, lyssnade på Atombombspodden och tänkte att det här verkar ju himla viktigt! Det finns mycket jag tycker om i världen och det vore synd om vi sabbade det med klimatförändringar eller kärnvapenkrig. Därför vill jag vara med och vända på skutan.

Du är ny redaktör för Atombombspodden, berätta!

– Podden lärde mig mycket och blev en ögonöppnare i frågan. Det senaste avsnittet låg en bit bakåt i tiden och jag tänkte att det är mycket som har hänt sen dess att bygga vidare på. Tanken är att du som lyssnare får följa med på en resa in i ämnet och tillsammans med mig utforska denna stora, stundtals svårförståeliga, fråga. Det ska vara lätt att förstå också för dig som ny och samtidigt intressant för dig som rutinerad. Seriöst och ibland allvarsamt, men ändå hoppfullt och konkret. Handling skapar hopp!

Vad får vi höra om i de första avsnitten?

– Utan att berätta för mycket så gör David Victorin, tidigare redaktör för podden, comeback för att lämna över stafettpinnen och mikrofonen, som en gemensam takeoff in i säsong 2 av Atombombspodden. Vi pratar också om vad som hänt i kärnvapenfrågan sedan det senaste avsnittet sändes 2018. Därefter är det mer öppet, så om du har idéer, feedback eller själv vill vara med, maila podd@slmk.org!

Atombombspodden kommer att komma ut med jämna mellanrum – håll utkik på vår hemsida, sociala medier och i vårt nyhetsbrev!

Lyssna på podden här:

Gå in och följa podden på SpotifyiTunes eller annan plattform och lämna en femstjärnig review och återkoppla idéer och feedback till Johan via podd@slmk.org!