Demonstration 19/2 Stockholm

FRED OCH FRIHET FÖR UKRAINA – Stoppa Rysslands krig!

Var med och stå upp mot kriget och Rysslands kränkningar av mänskliga rättigheter och folkrätten. Den 19/2 samlas vi på Odenplan i Stockholm för att kräva fred och frihet för Ukrainas folk. Läs mer nedan!

Ett år av fullskaligt krig.

För ett år sedan inleddes Rysslands folkrättsvidriga invasion av Ukraina. Det är med en oerhörd sorg och ilska vi tar del av rapporterna om alla de som dagligen dödas och skadas i detta oförsvarbara, orättfärdiga och fasansfulla krig. För varje dag som går växer det mänskliga lidandet när fler tvingas på flykt, får se sina hem och samhällen förstöras och nära och kära skadas eller dö.

Sverige och omvärlden har slutit upp för Ukraina och behöver fortsätta stödja det ukrainska folket genom att kräva fred och frihet för Ukraina, kraftfullt fördöma Putin, de kallsinniga hoten om att använda kärnvapen. Putin måste ställas inför rätta och alla krigsförbrytelser utredas.

Var med och stå upp mot kriget och Rysslands kränkningar av mänskliga rättigheter och folkrätten.

Tid: 13.00-14.30
Plats: Odenplan

Arrangörer: Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, IKFF, Kvinna till Kvinna, Kristna Freds, Reportrar utan gränser, Amnesty International Sverige, Svenska Läkare mot Kärnvapen, Operation 1325 (listan uppdateras).

Demonstrationen den 19/2 äger rum på dagen ett år efter att flera av dessa fredsorganisationer, däribland Svenska Freds, samlades på Odenplan i Stockholm för att för att fördöma den ryska regimens aggressiva agerande och protestera mot alla krigsförberedelser.

Har du frågor om demonstrationen? Kontakta info@svenskafreds.se.