Den 22/1 träder kärnvapenförbudet i kraft – fira det med oss!

Den 22/1 skriver vi världshistoria då FN:s konvention om kärnvapenförbud träder i kraft. Det är något att fira! Vi välkomnar er till vårt digitala kalas med tal, hälsningar, återblickar och en skål.

Att nå detta mål är ett resultat av hårt arbete under många år från inte minst civilsamhället. Tusentals människor har organiserat sig runt om i världen för att, tillsammans med några drivande stater, göra det många sa till oss var omöjligt – förbjuda kärnvapen.

Vi lyssnade inte till dem som sa att vi var naiva. Vi fokuserade på målet om en kärnvapenfri värld och arbetade vidare. Plötsligt stod vi 2017 i FN i New York och förhandlade fram förbudstexten. Några månader senare tilldelades vi inom ICAN Nobels fredspris för vårt arbete. Nu, tre år senare, har vi nått nästa milstolpe då förbudet träder i kraft och blir internationell lag.

Även om Sverige inte har signerat förbudet och för första gången står utanför ett nedrustningsavtal när det träder i kraft, ska vi fira. Och det vill vi göra med ER! Utan allt arbete från aktivister i Sverige och runt om i världen hade kärnvapen aldrig förbjudits.

Varmt välkomna till kalaset!

När? Fredag den 22/1, kl 16.00-17.00
Plats: Zoom
Anmälan för att få zoom-länk: https://forms.gle/5CEAt6URr25MvbbVA

Arrangörer och ICAN-partners:
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF
Svenska Läkare mot Kärnvapen
Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen
Svenska FN-förbundet