Kärnvapenparaply eller kärnvapenskugga? Webinar om kärnvapen och dess konsekvenser

Välkommen på ett högaktuellt webinar om kärnvapen och dess konsekvenser, där fyra experter med lång erfarenhet av kärnvapenfrågan ger oss svar.

När Ryssland i februari invaderade sitt grannland Ukraina och hotade att använda kärnvapen om någon annan stat ingriper blev kärnvapenfrågan mer aktuell än på decennier. Det var ett uppvaknande som hos många väckte såväl nya som nygamla frågor om kärnvapen och en stor oro hos allmänheten. Vad skulle egentligen hända vid ett kärnvapenkrig, och vad har vi för beredskap? Fungerar kärnvapenavskräckning som säkerhetsstrategi – kan kärnvapen skydda oss från andra kärnvapen? Och är Rysslands kärnvapenhot ens lagligt?

Välkommen till ett högaktuellt webinar om kärnvapen och dess konsekvenser, där fyra experter med lång erfarenhet av kärnvapenfrågan ger oss svar. Det finns även möjlighet att ställa egna frågor. Samtalet modereras av Tindra Englund, journalist och fredsvetare.

Det stora kärnvapenkrigets effekter
Gunnar Westberg, pensionerad överläkare och professor i medicin, förklarar hur ett världskrig med kärnvapen kan se ut och vilka konsekvenserna skulle bli.

Kärnvapenparaply eller kärnvapenskugga?
Vendela Englund Burnett, specialist i allmänmedicin och ordförande för Svenska Läkare mot Kärnvapen, om kärnvapenavskräckning som säkerhetsstrategi och hur användbara taktiska kärnvapen egentligen är.

Om det värsta händer: Vilken kapacitet har sjukvården?
David Victorin, ST-läkare öron, näsa, hals och vice ordförande Svenska Läkare mot Kärnvapen, om den svenska sjukvårdens kapacitet att hantera en kärnvapenexplosion i Stockholm.

TID OCH PLATS

Tid: Fredag 22 april, kl 12.00-13.00

Plats: Zoom: https://us02web.zoom.us/j/87237215758

Facebook: www.facebook.com/SLMK.1981

Webinaret arrangeras av föreningen Svenska Läkare mot Kärnvapen som arbetat med kärnvapenfrågan sedan 1981.