Oslo: ICAN Act On It Forum

9-10 mars samlas civilsamhället och parlamentariker i Oslo för att lära sig mer om kärnvapen och dess humanitära konsekvenser. Läs mer här och köp din biljett idag!

För tio år sedan, i mars 2013, arrangerade Norge den första konferensen om kärnvapnens humanitära konsekvenser och det blev då uppenbart att kärnvapen aldrig får användas igen. Konferensen sådde fröet till det som fem år senare blev FN:s konvention om förbud mot kärnvapen (2017). Att fokusera på kärnvapens humanitära konsekvenser har utmanat grunden för att behålla kärnvapen och har även gett kraft till civilsamhället för att fortsätta driva på för nedrustning.

9–10 mars 2023 samlas civilsamhället och parlamentariker i Oslo för att öka trycket på de stater som fortfarande står under kärnvapenskuggan och som fortsätter att tillskriva kärnvapen en säkerhetspolitisk och användbar roll. Det är dags för dessa stater att ansluta sig till majoriteten av världens länder och ta sitt ansvar för att skapa en värld utan kärnvapen. Konferensen kommer ge möjlighet till att utbyta erfarenheter, diskutera strategier och färdigheter för att få stater som ännu inte är med i FN:s kärnvapenförbud att ta avstånd från kärnvapen.

Vill du delta? Köp din biljett här!