Vi söker projektledare för organisationsutveckling och kommunikation

Svenska Läkare mot Kärnvapen söker en projektledare för organisationsutveckling och kommunikation på ett år som med sitt engagemang och sin kompetens vill stärka föreningens kommunikations- och organisationsutvecklande arbete.

Svenska Läkare mot Kärnvapen är en ideell förening som arbetar för kärnvapennedrustning utifrån ett medicinskt och humanitärt perspektiv. Föreningen är en del av den internationella läkarrörelsen mot kärnvapen (International Physicians against Nuclear War, IPPNW) som tilldelades Nobels fredspris 1985 samt International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, ICAN som tilldelades Nobels fredspris 2017. Svenska Läkare mot Kärnvapen sitter i den internationella styrgruppen för ICAN och verkar i ett globalt sammanhang av nedrustningsorganisationer och humanitära organisationer.

Läkare mot Kärnvapen är en politiskt och religiöst obunden förening med ideellt engagerade läkare och medicinstudenter samt ett kansli. Du som projektledare för organisationsutveckling och kommunikation kommer att arbeta halvtid med föreningens kommunikationsarbete, såväl traditionell media som sociala medier samt uppdatering av webb och layout och viss bildbehandling. Du kommer också att arbeta halvtid med att utveckla och genomföra föreningens arbete med medlemsrekrytering och ideellt engagemang. Tjänsten inbegriper vissa inrikesresor samt utrikesresor till FN-förhandlingar om kärnvapen. Arbetet sker i nära samarbete med generalsekreteraren och volontärer.

DIN PROFIL
Vi söker dig som är självgående, lyhörd, flexibel, strategisk och utåtriktad. Du bör ha erfarenhet av och förståelse för idéburen verksamhet, vara en god skribent i svenska och engelska, arbetsvana i inDesign, Photoshop och WordPress samt erfarenhet av att arbeta med kommunikation och sociala medier.

Det är meriterande om du har kunskap om kärnvapen och nedrustningsarbete samt erfarenhet av insamlingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlighet och engagemang.

ANSTÄLLNINGSFORM
Tidsbegränsad anställning 100 %, på 1 år, tillträdesdatum snarast enligt överenskommelse. Kan eventuellt komma att förlängas.

  • 50% kommunikationsarbete
  • 50% organisationsutveckling

Vi tillämpar IDEA:s tjänstemannaavtal.

DIN ANSÖKAN
Mejla din ansökan till info@slmk.org. Sista ansökningsdag är 12 januari 2020, intervjuer kan komma att ske löpande.

Din ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max 1 A4) samt kontaktuppgifter till två referenser. Vänligen bifoga inte ytterligare dokument.

Vi tar endast emot ansökningar via e-post.

ARBETSGIVARE OCH ARBETSPLATS
Svenska Läkare mot Kärnvapen
Norrtullsgatan 45, 1 tr höger
113 45 Stockholm

Vid frågor om tjänsten, kontakta Clara Levin, clara.levin@slmk.org.