Seminarium Stockholm 13/6: Kärnvapen – nu, men inte i framtiden? 

Vi välkomnar alla våra medlemmar till seminariet Kärnvapen – nu, men inte i framtiden? den 13 juni med forskaren Hans Kristensen (Federation of American Scientists) och Grethe Østern (Norsk folkehjelp och redaktör för Nuclear Weapons Ban Monitor). Obligatorisk anmälan – anmäl dig här.

Kärnvapen – nu, men inte i framtiden?
– Kom och diskutera med internationella experter om kärnvapen och nedrustning.

Rysslands anfallskrig i Ukraina påverkar internationell nedrustning och Sveriges utrikespolitik. Kärnvapenfrågan är högaktuell igen. Hur ser läget ut för kärnvapen i världen idag och vad innebär Rysslands hot om att använda kärnvapen för internationell nedrustning? Hur går det för FN:s kärnvapenförbud nu när kärnvapenhotet ökar och kan Natomedlemmar gå med i kärnvapenförbudet?

Nu har du en chans att få svar direkt från världsledande experter. Svenska Läkare mot Kärnvapen, Svenska FN-förbundet, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF, bjuder in till ett gemensamt medlemsseminarium där vi gästas av Hans Kristensen, chef för Nuclear Information Project vid Federation of American Scientists och Grethe Lauglo Østern, särskild rådgivare på vapenpolicyområdet på Norsk Folkehjelp och redaktör för Nuclear Weapons Ban Monitor. Experterna kommer att dela med sig av sina kunskaper och svara på våra frågor om kärnvapen.

När: tisdag 13 juni kl 18:00 – 20:00
Plats: Svenska FN-förbundet, Alsnögatan 7 (“Det Vita Huset” nära Londonviadukten på Södermalm i Stockholm)

Samtalet kommer att hållas på engelska.

Anmäl dig här