Webbinarium Nätverket för kärnvapennedrustning: Över 50 år med förväntningar på nedrustning av kärnvapen!

Nätverket för kärnvapennedrustning bjuder in till webbinarium den 19 maj kl 18.00 på Zoom: Över 50 år med förväntningar på nedrustning av kärnvapen!

Du anmäler dig till webbinariet via länken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeecrJPyaSKcqx3-82lolUJaKyoIf6F7VpVEJ9Hv1ZxXCPqhA/viewform

I augusti 2021 planerar FN att hålla en översynskonferens av Icke-spridningsavtalet, NPT, som trädde i kraft 1970. Avtalet innehåller tre delar: att förhindra spridning av kärnvapen, att nedrusta kärnvapnen samt att främja kärnkraft för civilt bruk. 191 stater är parter till NPT. Det räknas som en hörnpelare bland internationella fördrag för att begränsa och nedrusta världens kärnvapen. Hur förbereder sig Sveriges regering inför deltagandet i översynskonferensen? Vad bedöms som en framgångsrik konferens? Vilka folkrättsliga aspekter ska tas hänsyn till? Vad kan civilsamhället göra? Vilka andra vägar finns för kärnvapennedrustning? Tillsammans med namnkunniga experter diskuterar vi dessa ödesmättade frågor. Varmt välkommen att delta!

Deltagare:
Ann-Sofie Nilsson, Sveriges nedrustnings- och icke-spridningsambassadör, Utrikesdepartementet
Anna Sundström, generalsekreterare, Olof Palmes internationella center
Linda Borgheden, folkrättsrådgivare, Svenska Röda Korset
Thomas Jonter, professor i Internationella relationer, Stockholms universitet
Moderator: Gabriella Irsten, politisk handläggare, Internationella Kvinnoförbundet för Fred & Frihet, IKFF