Webinar: Allt du (inte) vill veta om hur kärnvapen påverkar klimatet

Att ett kärnvapenkrig skulle innebära katastrofala konsekvenser inga nyheter. Men hur påverkas klimatet av ett kärnvapenkrig och vad blir de efterföljande konsekvenserna för den globala matproduktionen? På vilket sätt påverkas haven av ett ”begränsat” kärnvapenkrig och ett fullskaligt kärnvapenkrig? Välkommen på ett webinar om allt du (inte) vill veta om hur kärnvapen påverkar klimatet!

På detta webinar kommer forskaren Kim Scherrer att dela med sig av sin forskning och kunskap och du kommer få lära dig grunderna om kärnvapnens påverkan på klimatet.

Tid: Tisdag 23 maj, kl. 12.00
Plats: Zoom: https://us02web.zoom.us/j/87666376495
Facebook: www.facebook.com/SLMK.1981

Om Kim Scherrer:
Kim är postdoktor i marin hållbarhetsvetenskap vid universitetet i Bergen, med examen från Uppsala Universitet och Barcelonas Autonoma Universitet. Hennes forskning fokuserar på interaktioner mellan människor och ekosystem, särskilt på hållbarhet i världens fiskerier under klimatiska, tekniska och samhälleliga förändringar. Hon undersöker också fiskets bidrag till global livsmedelsförsörjning. De senaste åren har hon forskat speciellt på vad kärnvapenkrig kan betyda för världshaven och den globala livsmedelsproduktionen.