Webinar: Kärnvapenparaply eller kärnvapenskugga

När Ryssland i februari invaderade sitt grannland Ukraina och hotade att använda kärnvapen om någon annan stat ingriper blev kärnvapenfrågan mer aktuell än på decennier.
Det var ett uppvaknande som hos många väckte frågor och oro. Vad skulle egentligen hända vid ett kärnvapenkrig, och vad har vi för beredskap? Fungerar kärnvapenavskräckning som säkerhetsstrategi – kan kärnvapen verkligen skydda oss från andra kärnvapen?
Välkommen till ett webinar om kärnvapen och dess konsekvenser där tre experter ger oss svar. Det finns även möjlighet att ställa egna frågor. Samtalet modereras av Tindra Englund, journalist och fredsvetare.
Program
1. Det stora kärnvapenkrigets effekter
Gunnar Westberg, pensionerad överläkare och professor i medicin, förklarar hur ett världskrig med kärnvapen kan se ut och vilka konsekvenserna skulle bli.
2. Kärnvapenparaply eller kärnvapenskugga?
Vendela Englund Burnett, specialist i allmänmedicin och ordförande för Svenska Läkare mot Kärnvapen, om kärnvapenavskräckning som säkerhetsstrategi och hur användbara taktiska kärnvapen egentligen är.
3. Om det värsta händer: Vilken kapacitet har sjukvården?
David Victorin, ST-läkare öron, näsa, hals och vice ordförande Svenska Läkare mot Kärnvapen, om den svenska sjukvårdens kapacitet att hantera en kärnvapenexplosion i Stockholm.
4. Frågor och svar