Webinar årsmöte 22/1: Vad händer i norsk nedrustningspolitik?

På Svenska Läkare mot Kärnvapens årsmöte den 22 januari bjuder vi in till en föreläsning med överstelöjtnant och professor Tormod Heier om vad som händer i norsk nedrustningspolitik, vad säger Nato och hur kan Sverige påverka? Varmt välkoma!

I samband med Svenska Läkare mot Kärnvapens årsmöte bjuder vi in till en föreläsning med ett norskt perspektiv på kärnvapennedrustning. Vilka faktorer kan skapa nedrustning och vilken betydelse har förtroendeskapande åtgärder för avspänning mellan öst och väst? Och hur ser Norges kärnvapenpolitik ut idag med en ny regering och vilken påverkan har Sverige på Norges politik? Det och mycket mer kommer att diskuteras med Tormod Heier, överstelöjtnant och professor vid norska försvarets högskola som har lång erfarenhet av norsk nedrustningspolitik med inblick i Natos kärnvapenpolitik.

Tid: 22 janauri kl. 15.00-16.00

Plats: Zoom – https://us02web.zoom.us/j/83033527101 

Läs mer om Svenska Läkare mot Kärnvapens årsmöte här.

Om Tormod Heier

Tormod Heier är överstelöjtnant i armén och professor vid Försvarsmaktens Högskola (FHS) i Norge. Han är forskningschef vid Stabsskolen, docent vid Försvarshögskolan i Stockholm och professor vid Högskolan i Innlandet. Heier har tidigare arbetat vid bland annat Underrättelsetjänsten, Försvarsdepartementet och i Afghanistan, och han har gett ut ett antal böcker om norsk och europeisk försvars- och säkerhetspolitik. Heier är regelbunden skribent i Klassekampen och belönades med Ossietzkypriset av Norska PEN för sina insatser för yttrandefrihet 2017.