• Årsmöte 2023

  Kallelse till Svenska Läkare mot Kärnvapens årsmöte den 11 november kl. 14.00 i Stockholm!

  Läs mer här!

 • Lagstifta mot kärnvapen!

  Endast en riksdagshållning eller policy utesluter inte att kärnvapen på svenskt territorium, det visar vår senaste rapport. Vi kräver tydlighet och lagstiftning som förbjuder kärnvapen på svenskt territorium i freds- och krigstid.

  Läs rapporten här!

 • En nationell identitet i förändring

  När Nato diskuteras och övervägs är det flera aspekter vad gäller dess relation till kärnvapen att ta i beaktande. Här har vi samlat information om Nato och kärnvapen, så att du kan lära dig mer.

  Lär dig mer här

 • LÄR DIG MER OM KÄRNVAPEN

  På vår sida Lär om kärnvapen har vi samlat allt du vill,
  och inte vill, veta om kärnvapen.

  Lär dig mer här

 • VAR MED OCH STÄRK DEN HUMANITÄRA RÖSTEN MOT KÄRNVAPEN!

  Används kärnvapen står sjukvården maktlös. Därför arbetar vi för att avskaffa dem, innan de används igen. Kom med oss i kampen för en kärnvapenfri värld, bli medlem eller stöd vårt arbete idag!

  Bli medlem här

SVENSKA LÄKARE MOT KÄRNVAPEN

Svenska Läkare mot Kärnvapen arbetar för att kärnvapen ska avskaffas, genom att informera om kärnvapnens medicinska konsekvenser. Vi vill göra en säkrare framtid fri från kärnvapen möjlig. För vårt arbete har vi mottagit två Nobels fredspris.

Stöd ossBli medlem

Bli medlem i Läkare mot Kärnvapen!

”Används kärnvapen står sjukvården maktlös. Därför arbetar jag för att avskaffa kärnvapen, innan de används igen.”

David Victorin, ST-läkare öron, näsa, hals

bli medlem här

Alla behövs för att göra världen fri från kärnvapen!

Din gåva gör det möjligt för oss att fortsätta arbeta för en framtid utan kärnvapen.

Skänk en gåva idag och var med och bidra du också!

Ge en gåva

Ett enda kärnvapen kan ödelägga en stad på ett ögonblick

Kärnvapen är unika i sin destruktiva kapacitet. Ett enda kärnvapen kan ödelägga en stad och döda flera hundra tusen människor på ett ögonblick.

En kärnvapenexplosion innebär en svår humanitär katastrof. Den intensiva hettan vid en explosion får kroppar att helt förångas och orsakar svåra brännskador. Tryckvågen färdas flera mil och krossar byggnader, infrastruktur och människor. Det radioaktiva nedfallet kan framkalla strålsjuka och cancer som kan leda till döden.

En läkares uppgift är att värna människors liv och hälsa. Med sjukhus i spillror, vårdpersonal som omkommit eller skadats och brist på sjukvårdsutrustning blir det mycket svårt att behandla den stora mängden skadade.

LÄS MER HÄR

Läs Läkare mot Kärnvapen!

Läkare mot Kärnvapen är vår medlemstidning som kommer ut fyra gånger per år. I den får du ta del av fördjupade aktuella reportage om kärnvapen och nedrustning men också information om det senaste inom organisationen.

Läs senaste numret här

Lär om Kärnvapen är ett webbaserat utbildningsmaterial från Svenska Läkare mot Kärnvapen för dig som vill lära dig mer om kärnvapen och dess konsekvenser.

Besök Lär om kärnvapen

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.